A Zempléni Múzeum oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése

TIOP-1.2.1.A1-15/1-2015-0021

A pályázat célja

A fejlesztés célja, hogy jelentősen bővüljön azon szolgáltatások köre, amelyet a Zempléni Múzeum a képzés és az oktatás elősegítésére alakít ki.

Az informatikai fejlesztés által a pedagógusok számára elérhetővé válnak azon tartalmak, amelyek a gyűjtemények (régi képeslap, ex libris) digitalizálása folyamán keletkeztek, de még nem kerültek publikálásra.

A múzeumpedagógiai termek fejlesztése által az intézmény alkalmassá válik azon felnőttképzési programok lebonyolítására. Az óvodás és iskolás korosztályok számára szélesebb körű programkínálatot tudunk biztosítani.

A speciális igényű csoportok, kiemelten vakok és látáskorlátozottak számára foglalkozási kínálatot fejlesztünk ki, amelynek során ismereteket szerezhetnek a különböző művelődési területeken.

A felgyorsult világban nehéz kapcsolatot teremteni az informatika iránt fogékony tanulók, hallgatók és a nemzetünk múltját jelképező történelmi emlékek között. Ezért kívánjuk az eddigi gyakorlatot folytatni és kibővíteni, a látóteret növelni, az innovatív hagyományőrzés és hagyományápolás segítségével a nemzeti összetartozást biztosító történelmi múltunkban rejlő lehetőséget a tanulók számára elérhetővé tenni.

A pályázat keretében Zempléni Múzeumban, és tagintézményében megújulnak az oktatást szolgáló terek, melyeket informatikai eszközökkel és új bútorzattal látunk el.

Az 1 millió darabos képeslap-gyűjtemény és a 30 ezer darabos ex libris gyűjtemény jobb felhasználhatósága céljából egyedi szoftver készül el.

Makettek, híres embereket ábrázoló szobrok és 30 tárgy másolata készül el az infokommunikációs akadálymentesítés részeként.

"A Zempléni Múzeum oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése"

© 2015 Zempléni Múzeum. 3900 Szerencs, Rákóczi-vár, Huszárvár utca 11.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el